Vi erbjuder inridning och träning.

All träning anpassas efter ägarens önskemål och hästens förmåga.

Lastträning

Lastträningen utförs utan tvingande metoder. Målet är att få hästen att känna sig så trygg att den själv väljer att gå in i transporten.
Vi jobbar lungt och metodiskt med hästen och bygger upp ett förtroende.

Hantering från marken

Hanteringen från marken sker med långt griskaft och grimma. Vi börjar alltid med en join up för att sedan börja arbeta.
Hästen får lära sig att inte dra i grimskaftet, stå still, backa undan, följa, vända runt, lyfta hovarna, beröring över hela kroppen.
Detta är en första förberedelse inför inridningen.
Passar hästar från 1-års ålder.

Introduktion till sadel

Vi gör den första introduktionen för sadel. Vi vänjer hästen vid pad, vojlock, och gjord för att sedan gå vidare och sadla med engelsk sadel och sedan med westernsadel. Vi jobbar sakta med sadelgjord och förhindrar eventulella sadeltvång.

Inridning

Inridningen börjar i paddocken, där hanterar vi hästen på marken och skapar det nödvändiga förtroendet och får den att lyssna på röst och kroppsspråk. Därefter går vi vidare med sadelvänjning, hänger på ryggen, och sitter upp i sadeln, för att sedan rida i skritt, trav och galopp. Travar över bommar och hoppar små hinder. Ridning i skog och mark görs tillsammans med äldre trygg häst. 

Miljöträning

Vi utför miljöträning med pressenning, vatten, paraply, olika ljud som tex traktor, motorsåg. Vi anpassar träningen efter vad som behövs för just din häst.

Tömkörning

Tömkörning

Körning

Körning som konditionsträning

Lastträning